Rulada cu mere si dovleac

de amalia01 in Dulciuri, 14 Ian 2013 | 4262 vizualizari

 

Usor de facut si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 2 linguri de otet
  • - 8 linguri de ulei
  • - drojdie,cat o nuca
  • - un praf de sare
  • - 100 ml apa calda
  • - Faina cat cuprinde
  • Umputura:
  • - 500 g mere rase
  • - 250 g dovleac ras
  • - Scortisoara - 1 lingurita
  • - Cuisoare - ½ de lingurita
  • - Nucsoara – 1 varf de cutit
  • - 200 g zahar
  • - 2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere si dovleac:

Umplutura:

  - merele si dovleacul ras se presara cu zaharul si se lasa cca 30 minute;

  - se storc de suc si se calesc in ulei,pana cand se inmoaie putin, apoi se adauga scortisoara,cuisoarele si nucsoara;

Blat:

- se dizolva drojdia cu apa fierbinte si sarea;

 - se omogenizeaza faina cu uleiul,drojdia si otetul ,framantand pana nu se mai leaga de mana;

 - se lasa sa se odihneasca la cald cca 30 de minute;

 - se unge masa cu ulei,se portioneaza aluatul in 6, apoi fiecare bucata se intinde cu sucitorul in foaie de 2-3 mm;

 - se intind fructele pe aluat si se ruleaza ;

   -se tapeteaza o forma de copt (38/26 cm.) si se aseaza rulourile ,dupa care se ung cu ulei;

  - se coc cca 25 de minute;

 - se scot din cuptor, se taie felii de 1 cm grosime si se presara cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

rulada

2

mere

3

dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere